banner
banner
banner

Salsa με πιπεριές και κόλιαντρο επάνω σε ρόκα

Συνταγή

Salsa με πιπεριές  και κόλιαντρο επάνω σε ρόκα
Υλικά (για 6 μερίδες)

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
1 μεγάλη πορτοκαλί πιπεριά
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1,5 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 ψιλοκομμένη σκ. σκόρδου
2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κουτ. σούπας φρέσκο θυμάρι
2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι βαλσαμικό
6 φλιτζ. ρόκα
Αλάτι, πιπέρι

Χρόνος παρασκευής 30΄

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζετε και κόβετε τις πιπεριές σε τέταρτα. Ανάβετε το γκριλ, καλύπτετε ένα ταψί με λαδόκολλα, αραδιάζετε τις πιπεριές με τη φλούδα προς τα επάνω και ψήνετε μέχρι η φλούδα να κάνει φουσκάλες και να μαυρίσει λίγο. Ξεφλουδίζετε τις πιπεριές και τις αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε για 1 λεπτό και σε χαμηλή φωτιά το κόλιαντρο και το κύμινο, κουνώντας συνέχεια το σκεύος και προσέχοντας ώστε να μην καούν. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα χτυπάτε σε ένα γουδί. Προσθέτετε το σκόρδο και χτυπάτε μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε και το λάιμ ή το λεμόνι και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Αλατοπιπερώνετε καλά.

Ανακατεύετε τις πιπεριές με το μείγμα των μπαχαρικών, το θυμάρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Πλένετε, στεγνώνετε και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα και την αρτύζετε με το βαλσαμικό. Τη ρίχνετε σε μεγάλη σαλατιέρα. Ρίχνετε από πάνω τις πιπεριές.

Διατροφική εκτίμηση
Ενέργεια/μερίδα: 44 kcal
Πάρα πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, βιταμίνη C και κάλιο.

Διατροφική αξιολόγηση συνταγών από τη Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος