banner
banner
banner

Salsa με ανανά και κόκκινες πιπεριές

Συνταγή

Salsa με ανανά και κόκκινες πιπεριές
Υλικά

1 ώριμος ανανάς κομμένος σε φέτες πάχους 6 χιλ.
¼ φλ. κόκκινες πιπεριές χωρίς τους σπόρους κομμένες σε καρεδάκια
2 κ.σ. αλοιφή κόκκινης πιπεριάς
½ κ.γ σάλτσα τσίλι
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.γ. καστανή ζάχαρη

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε την αλοιφή κόκκινης πιπεριάς με τη σάλτσα τσίλι και την αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε τις φέτες του ανανά στα δύο και τις σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα. Τις κόβουμε σε κομματάκια και τις μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και την αλοιφή κόκκινης πιπεριάς με το τσίλι και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο χυμό λάιμ ή από το μείγμα της αλοιφής της κόκκινης πιπεριάς με το τσίλι.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος