Υλικά
1 ώριμος ανανάς κομμένος σε φέτες πάχους 6 χιλ. Υλικά
¼ φλ. κόκκινες πιπεριές χωρίς τους σπόρους κομμένες σε καρεδάκια
2 κ.σ. αλοιφή κόκκινης πιπεριάς
½ κ.γ σάλτσα τσίλι
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την αλοιφή κόκκινης πιπεριάς με τη σάλτσα τσίλι και την αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τις φέτες του ανανά στα δύο και τις σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Τις κόβουμε σε κομματάκια και τις μεταφέρουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και την αλοιφή κόκκινης πιπεριάς με το τσίλι και ανακατεύουμε καλά.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο χυμό λάιμ ή από το μείγμα της αλοιφής της κόκκινης πιπεριάς με το τσίλι.
A.T.