Υλικά
υλικά για 4 άτομα
200 γρ. ορεκιέτε ή φαρφάλες
60 γρ. προσούτο
2 κούπες κυβάκια πεπονιού (1Χ1 εκ.)
80 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ε. π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. λευκό ξίδι
1/3 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Απλώνουμε τις φέτες του προσούτο σε ταψάκι καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο) μέχρι να γίνει τραγανό.
Το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν το σπάζουμε σε κομματάκια και το κρατάμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Σε απλωτή σαλατιέρα χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξίδι, αλάτι, πιπέρι.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το μισό δυόσμο, το κρεμμυδάκι, το μισό προσούτο, τη μισή φέτα, το μπούκοβο, το πεπόνι και ανακατεύουμε προσεκτικά αλλά καλά.
Γαρνίρουμε τη σαλάτα με την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα και το δυόσμο.
Αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.