banner
banner
banner

Σαλάτα ζυμαρικών με πεπόνι, τραγανό προσούτο και φέτα

Συνταγή

Σαλάτα ζυμαρικών με πεπόνι, τραγανό προσούτο και φέτα
υλικά για 4 άτομα

200 γρ. ορεκιέτε ή φαρφάλες
60 γρ. προσούτο 
2 κούπες κυβάκια πεπονιού (1Χ1 εκ.)
80 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ε. π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. λευκό ξίδι
1/3 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Απλώνουμε τις φέτες του προσούτο σε ταψάκι καλυμμένο με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180ο) μέχρι να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν το σπάζουμε σε κομματάκια και το κρατάμε στην άκρη. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Σε απλωτή σαλατιέρα χτυπάμε το ελαιόλαδο με το ξίδι, αλάτι, πιπέρι. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το μισό δυόσμο, το κρεμμυδάκι, το μισό προσούτο, τη μισή φέτα, το μπούκοβο, το πεπόνι και ανακατεύουμε προσεκτικά αλλά καλά. Γαρνίρουμε τη σαλάτα με την υπόλοιπη θρυμματισμένη φέτα και το δυόσμο. Αφήνουμε λίγη ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος