Follow us

Σαλάτα «χωριάτικη» με κινόα

Σαλάτα «χωριάτικη» με κινόα

Υλικά

Υλικά

1 φλ. κινόα 

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη  

½ φλ.  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φλ. ντοματάκια κομμένα στη μέση

1 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια, σε ροδέλες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες

2 αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες 

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες  κατά το ήμισυ και κομμένο σε λεπτές φέτες

1 φλ. αγγούρι, κομμένο σε κύβους

1  φλ. τυρί φέτα χοντροκομμένη

1 κ.σ. ξερή ρίγανη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε την κινόα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τη σκεπάζουμε με 2 φλιτζάνια νερό και μια γερή πρέζα αλάτι.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 15 -20 λεπτά μέχρι η κινόα να μαλακώσει και να απορροφηθεί το νερό.

Χτυπάμε με σύρμα το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το σκόρδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι σε μικρό μπολ.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο χτυπώντας συνέχεια, μέχρι να γίνει σαν γαλάκτωμα.

Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

Ενώνουμε την κινόα με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μεγάλο μπολ (εκτός από τη ρίγανη) και ανακατεύουμε ελαφρά με πιρούνι.

Ρίχνουμε τη φέτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας τη σαλάτα με τη ρίγανη.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.