Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
3 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση
400 γρ. ρόκα (κατά προτίμηση άγρια ή βιολογική)
1/2 αγγούρι καθαρισμένο
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά
10 τοματίνια στη μέση
αλάτι, ανθό αλατιού
για τη μαρινάδα:
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κόκκοι μαύρου πιπεριού
1/2 κ.γ. κόκκοι πράσινου πιπεριού
για τη σως:
100 ml. ε.π. ελαιόλαδο
30 ml ξίδι βαλσαμικό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
παρασκευή
Για να φτιάξουμε τη μαρινάδα, σπάμε σε γουδί τους κόκκους των πιπεριών.
Βάζουμε σ' ένα μπολ το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα πιπέρια.
Χτυπάμε καλά και βάζουμε μέσα τα φιλέτα του κοτόπουλου αφήνοντας να μαριναριστούν επί 30'.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή ένα τηγάνι με αυλάκια) και ψήνουμε τα φιλέτα για 4' από κάθε πλευρά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τα αλατίζουμε και τα κόβουμε σε λωρίδες.
Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο να μείνουν ζεστά.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές εσωτερικά, τις κόβουμε στα 4 και κατόπιν σε κυβάκια.
Πλένουμε τη ρόκα και τη στραγγίζουμε καλά.
Κόβουμε το αγγούρι σε ροδέλες.
Σε μια σαλατιέρα χοντροκόβουμε τη ρόκα με το χέρι και ανακατεύουμε όλα τα σαλατικά με τη σως πολύ καλά.
Μοιράζουμε τη σαλάτα στα πιάτα με τα ζεστά κομμάτια του κοτόπουλου από πάνω.
Πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού.
Σερβίρουμε αμέσως.