banner
banner
banner

Σαλάτα με τόνο, αβγά και σπαράγγια

Συνταγή

Σαλάτα με τόνο, αβγά και σπαράγγια
Υλικά

1 μαρούλι άισμπεργκ
1 κουτί τόνο σε ελαιόλαδο στραγγισμένο καλά
2 σφιχτές ώριμες ντομάτες
4 αβγά σφιχτοβρασμένα
½  ματσάκι λευκά σπαράγγια
1/2 ματσάκι τρυφερά φύλλα ρόκας χοντροκομμένα
½ φλ. πράσινες ελιές
Για τη σάλτσα
5 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

banner

Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το άισμπεργκ με το χέρι. Πλένουμε τα σπαράγγια, αφαιρούμε το σκληρό κάτω μέρος και τα βράζουμε ολόκληρα σε αλατισμένο νερό al dente. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Κόβουμε τα αβγά καθέτως σε τέσσερα κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε. Πλένουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε οριζοντίως στα δύο, τις στύβουμε ελαφρά να βγουν οι σπόροι τους και κόβουμε σε έξι κομμάτια κάθε μισή ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Χτυπάμε καλά τα υλικά της σάλτσας με ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Κρατάμε στην άκρη το ⅓ της σάλτσας. Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ τα σαλατικά και τη σάλτσα. Τοποθετούμε επάνω τον τόνο χωρισμένο σε κομμάτια με το πιρούνι και γαρνίρουμε με τις ντομάτες, τα σπαράγγια και τα αβγά. Ραντίζουμε με τη σάλτσα που κρατήσαμε και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος