Υλικά
300 γρ. πράσινη σαλάτα ανάμεικτηΥλικά
100 γρ. σταφύλια “φράουλα”
100 γρ γραβιέρα Ίου
50 γρ. καραμελώμενα φουντούκια
30 γρ. βινεγκρέτ σταφύλι
5 φέτες ελληνικό προσούτο
Για τη βινεγκρέτ σταφύλι
300 ml χυμό σταφύλι (βράζουμε τον χυμό μέχρι να συμπυκνωθεί στο 1/4)
70 ml μηλόξυδο
20 γρ. μουστάρδα
600 ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις σαλάτες μας και τις στεγνώνουμε.
Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ σταφύλι: σε ένα μίξερ χτυπάμε για ένα λεπτό τη μουστάρδα, το ξύδι και τον χυμό και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των λαδιών σαν κορδόνι. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το προσούτο μέχρι να γίνει τραγανό. Σύνθεση σαλάτας: κόβουμε στη μέση τα σταφύλια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Κόβουμε το τυρί μας σε μικρά τρίγωνα κομμάτια.
Σε μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το προσούτο, προσθέτουμε λίγη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ, γαρνίροντας με το προσούτο και με έξτρα βινεγκρέτ.