banner
banner
banner

Σαλάτα με σταφύλια (του chef Βασίλη Ζαχαράκη)

Συνταγή

Σαλάτα με σταφύλια (του chef Βασίλη Ζαχαράκη)
Υλικά

300 γρ. πράσινη σαλάτα ανάμεικτη
100 γρ. σταφύλια “φράουλα”
100 γρ γραβιέρα Ίου
50 γρ. καραμελώμενα φουντούκια
30 γρ. βινεγκρέτ σταφύλι
5 φέτες ελληνικό προσούτο
Για τη βινεγκρέτ σταφύλι
300 ml χυμό σταφύλι (βράζουμε τον χυμό μέχρι να συμπυκνωθεί στο 1/4)
70 ml μηλόξυδο
20 γρ. μουστάρδα
600 ml ηλιέλαιο

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις σαλάτες μας και τις στεγνώνουμε.


Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ σταφύλι: σε ένα μίξερ χτυπάμε για ένα λεπτό τη μουστάρδα, το ξύδι και τον χυμό και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα των λαδιών σαν κορδόνι.
 
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το προσούτο μέχρι να γίνει τραγανό. 
 
Σύνθεση σαλάτας: κόβουμε στη μέση τα σταφύλια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε το τυρί μας σε μικρά τρίγωνα κομμάτια. Σε μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το προσούτο, προσθέτουμε λίγη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιάτο βαθύ, γαρνίροντας με το προσούτο και με έξτρα βινεγκρέτ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος