500 γρ. νεαρό, τρυφερό σπανάκι
1 φλ.τσ. φύλλα ρόκας
1 φλ.τσ. φράουλες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλ.τσ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
για τη βινεγκρέτ:
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. μελάσα ροδιού
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
πλένουμε πολύ καλά και στεγνώνουμε τα φύλλα από το σπανάκι. Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στη μέση. Κόβουμε σε λεπτά φετάκια το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Χοντροκόβουμε στο μούλτι τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Χτυπάμε καλά τα υλικά της βινεγκρέτ με αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε όποιο από τα υλικά θέλουμε επιπλέον. Ανακατεύουμε καλά τα σαλατικά με τη βινεγκρέτ και τα μεταφέρουμε σε απλωτή σαλατιέρα. Σκορπίζουμε επάνω τα αμύγδαλα και το σουσάμι και γαρνίρουμε με δυό φράουλες ολόκληρες.