banner
banner
banner

Σαλάτα με σπανάκι και φράουλες

Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023

υλικά
υλικά

500 γρ. νεαρό, τρυφερό σπανάκι
1 φλ.τσ. φύλλα ρόκας
1 φλ.τσ. φράουλες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλ.τσ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
για τη βινεγκρέτ:
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. μελάσα ροδιού
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
παρασκευή

πλένουμε πολύ καλά και στεγνώνουμε τα φύλλα από το σπανάκι. Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στη μέση. Κόβουμε σε λεπτά φετάκια το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Χοντροκόβουμε στο μούλτι τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Χτυπάμε καλά τα υλικά της βινεγκρέτ με αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε όποιο από τα υλικά θέλουμε επιπλέον. Ανακατεύουμε καλά τα σαλατικά με τη βινεγκρέτ και τα μεταφέρουμε σε απλωτή σαλατιέρα. Σκορπίζουμε επάνω τα αμύγδαλα και το σουσάμι και γαρνίρουμε με δυό φράουλες ολόκληρες.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος