Υλικά
υλικά
2-3 μεγάλα αντίβ
2 μέτρια μήλα καθαρισμένα, σε κυβάκια
1/2 φλ.τσ. σέλερυ σε κυβάκια
100 γρ. Μετσοβόνε σε σπιρτάκια
2 κ.σ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
1/2 φλ.τσ. μαγιονέζα
1/2 λεμόνι, το χυμό
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Χωρίζουμε τα φύλλα των αντίβ και κρατάμε τα μεγαλύτερα για το σερβίρισμα της σαλάτας, ώστε να μπορεί κανείς να την παίρνει με το χέρι.
Τα μικρά φυλλαράκια της καρδιάς τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε σαλατιέρα.
Προσθέτουμε το σέλερυ, την καρυδόψιχα και το μήλο.
Χτυπάμε τη μαγιονέζα με το λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και την προσθέτουμε στη σαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά και τη μοιράζουμε στα φύλλα των αντίβ.
Ρίχνουμε από πάνω τα σπιρτάκια του τυριού.
Τοποθετούμε τα φύλλα σαλάτας σε δύο πιατέλες, σε σχήμα μαργαρίτας.