Υλικά
3 λευκόσαρκα ροδάκιναΥλικά
1 μέτριο αγγούρι
2 ραντίτσιο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μηλόξυδο
2 κ.σ. φρέσκια ψιλοκομμένη μέντα*
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα: φρέσκα φύλλα μέντας*
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ροδάκινα.
Βγάζουμε το κουκούτσι, τα κόβουμε σε φέτες και μετά κόβουμε κάθε φέτα στα δύο.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το αγγούρι ριγωτά και το κόβουμε σε κομμάτια ίσα με τα κομμάτια του ροδάκινου.
Πλένουμε και καθαρίζουμε το ραντίτσιο και κόβουμε τα φύλλα με το χέρι σε ακανόνιστα κομμάτια.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι καλά με τον αβγοδάρτη να γίνουν ενιαίο μείγμα.
Προσθέτουμε τη μέντα, ανακατεύουμε, περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε, στολίζουμε με τα φύλλα μέντας και σερβίρουμε αμέσως.
*Σημ. μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μέντα με φρέσκο δυόσμο.
Α.Τ.