Υλικά
1 πράσινη πιπεριάΥλικά
2 κίτρινες πιπεριές
2 πορτοκαλί πιπεριές
2 νεκταρίνια κομμένα σε κύβους
1 μάνγκο ώριμο, κομμένο σε κύβους
4 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
2 κ.γ. κόλιανδρο ολόκληρο
2 κ.γ. κύμινο ολόκληρο
4 κ.σ. χυμός λεμονιού ή λάιμ
¾ φλ. ελαιόλαδο απαλό
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους.
Τις ψήνουμε στο γκριλ με την κομμένη μεριά προς τα κάτω, βγάζουμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1,5 εκ..
Τις βάζουμε σε βαθουλή πιατέλα.
Προσθέτουμε τα νεκταρίνια και το μάνγκο και ανακατεύουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά τον κόλιανδρο και το κύμινο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.
Χτυπάμε τα μπαχαρικά σε γουδί μαζί με το τζίντζερ, το σκόρδο και τον χυμό λάιμ.
Ρίχνουμε λίγο –λίγο το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σάλτσα σαν μαγιονέζα.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τη σαλάτα, ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε τη σαλάτα 1 -2 ώρες στο ψυγείο για να αναμιχθούν οι γεύσεις.
Α.Τ.Updated: 20/07/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 20/07/16