banner
banner
banner

Σαλάτα με ψητές πιπεριές, νεκταρίνια, μάνγκο και μπαχαρικά

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021

Υλικά
Υλικά

1 πράσινη πιπεριά
2 κίτρινες πιπεριές
2 πορτοκαλί πιπεριές
2 νεκταρίνια κομμένα σε κύβους
1 μάνγκο ώριμο, κομμένο σε κύβους
4 εκ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
2 κ.γ. κόλιανδρο ολόκληρο
2 κ.γ. κύμινο ολόκληρο
4 κ.σ. χυμός λεμονιού ή λάιμ
¾  φλ. ελαιόλαδο απαλό
½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τις μεμβράνες και τους σπόρους. Τις ψήνουμε στο γκριλ με την κομμένη μεριά προς τα κάτω, βγάζουμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε λωρίδες πάχους 1,5 εκ.. Τις βάζουμε σε βαθουλή πιατέλα. Προσθέτουμε τα νεκταρίνια και το μάνγκο και ανακατεύουμε. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά τον κόλιανδρο και το κύμινο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα. Χτυπάμε τα μπαχαρικά σε γουδί μαζί με το τζίντζερ, το σκόρδο και τον χυμό λάιμ. Ρίχνουμε λίγο –λίγο το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σάλτσα σαν μαγιονέζα. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τη σαλάτα, ρίχνουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο και τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως ή αφήνουμε τη σαλάτα 1 -2 ώρες στο ψυγείο για να αναμιχθούν οι γεύσεις.


Α.Τ.

Updated: 20/07/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 20/07/16



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος