Υλικά
110 γρ. πολύχρωμη κινόα Υλικά (για 1 άτομο)
50 γρ. παντσέτα από χοιρινό Iberico
1 αβγό
1 φρέσκο κρεμμύδακι
20 γρ. κόκκινη πιπεριά
10 γρ. αγγούρι ψιλοκομμένο
5 γρ. λιναρόσπορο
Αλάτι-πιπέρι
70 ml ε.π. ελαιόλαδο
50 ml ξύδι λευκό βαλσαμικό ξύδι
2 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την πανσέτα: αφήνουμε την πανσέτα σε brine (άλμη με 1 λίτρο νερό, μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει 100 γρ.
αλάτι) για 12 ώρες.
Την επόμενη ημέρα την ξεπλένουμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150οC βαθμούς για 3 ώρες.
Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ποσάρουμε το αβγό αφήνοντάς το να σιγοβράσει για 5 λεπτά σε λίγο νερό ανακατεμένο με 1 κ.γ.
ξύδι.
Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε πετσέτα.
Βράζουμε την κινόα σε αλατισμένο νερό, τη σουρώνουμε και την ανακατεύουμε με το φρέσκο κρεμμύδακι, την κόκκινη πιπεριά, το αγγούρι ψιλοκομμένο και τον λιναρόσπορο.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για να συνθέσουμε το πιάτο, φτιάχνουμε το ντρέσινγκ, ανακατεύοντας σε μπολ το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατοπίπερο.
Μεταφέρουμε την κινόα σε σαλατιέρα, την περιχύνουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με φέτες από την παντσέτα και το αβγό ποσαρισμένο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.