Σαλάτα με πλιγούρι, ψητά λαχανικά και ελιές

Συνταγή

Σαλάτα με πλιγούρι, ψητά λαχανικά και ελιές
υλικά

1 φλ.τσ. πλιγούρι
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κίτρινη πιπεριά
1 μεγάλο κολοκυθάκι
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 σκ. σκόρδου
1/2 φλ.τσ. ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Βράζουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε να στραγγίξει και να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200ο. Πλένουμε τα λαχανικά και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές, σε φετάκια χοντρά και κατόπιν σε κυβάκια το κολοκυθάκι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε κατά μήκος σε 2-3 σφήνες κάθε σκελίδα από τα 2 σκόρδα. Τρίβουμε το 3ο σκόρδο και το χτυπάμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σ' ένα αντικολλητικό ταψάκι βάζουμε απλωτά όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε καλά με το μείγμα ελαιόλαδου και σκόρδου. Τα ψήνουμε για 25'-30', περίπου ή ως ότου μαλακώσουν, ανακατεύοντας ενδιαμέσως 2-3 φορές. Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι. Ανακατεύουμε το πλιγούρι με τα ψημένα λαχανικά και τους χυμούς τους, το λαδόξιδο, προσθέτουμε τις ελιές και το θυμάρι, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο. Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί 30' ή περισσότερο στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος