banner
banner
banner

Σαλάτα με μύδια αχνιστά και σπανάκι

Συνταγή

Σαλάτα με μύδια αχνιστά και σπανάκι
υλικά

800 γρ. φρέσκα μύδια με το κέλυφος ή 250 γρ. φρέσκια ψίχα μυδιών συσκευασμένη
250 γρ, φρέσκο, τρυφερό σπανάκι
1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες
1/2 φλ.τσ. κρασί λευκό
1 μέτριο φινόκιο, σε πολύ λεπτές φέτες
7-8 τοματίνια, κομμένα στη μέση
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια
1/2 φλ.τσ. μυρώνια ή μαϊντανό
2 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
γιά την σως: 
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. εκλεκτό ξύδι
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1/2 κ.γ. σιναπόσπορο
1 σκ. σκόρδο, λιωμένη
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι. Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Πλένουμε τα μύδια πολύ καλά και αφαιρούμε την φουντίτσα που εξέχει από το κέλυφος μ' ένα τράβηγμα. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε δύο κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα σκόρδα, κομμένα στα δύο, για 3'-4'. Προσθέτουμε τα μύδια και το κρασί, σκεπάζουμε και αφήνουμε μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι ν' ανοίξουν όλα τα μύδια. Τα αφαιρούμε αμέσως με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και μόλις κρυώσουν λίγο τα καθαρίζουμε και κρατάμε μόνο την ψίχα. (Αν χρησιμοποιήσουμε καθαρισμένη ψίχα μυδιών, τη στραγγίζουμε καλά και τη ρίχνουμε στο σοταρισμένο κρεμμύδι για 2' μόνο.)
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σος και τα χτυπάμε καλά, δοκιμάζοντας το αλατοπίπερο. Σε πλατειά σαλατιέρα βάζουμε το σπανάκι, το φινόκιο, τα κρεμμυδάκια, τα τοματίνια, τα μυρώνια (ή τον μαϊντανό) και τα μύδια, τα περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε προσεκτικά αλλά καλά. Προσθέτουμε περισσότερο ξύδι, αν θέλουμε.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος