Follow us

Σαλάτα με μπρικ, σπαράγγια και πατατούλες baby

Σαλάτα με μπρικ, σπαράγγια και πατατούλες baby

Υλικά

Υλικά

100 γρ. μπρικ

1 μάτσο φρέσκα πράσινα σπαράγγια

300 γρ. πατατούλες baby

1 μικρό, πολύ τρυφερό αγγούρι

200 γρ. σμετάνα (ξινή κρέμα) ή sour cream

2 κ.σ. ξύδι από ρύζι

6 κ.σ σησαμέλαιο ή λάδι argan

αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα λαχανικά: πλένουμε τα σπαράγγια.

Κόβουμε και πετάμε την άκρη και καθαρίζουμε το κοτσάνι (κατά τα 2/3 του μήκους ή όσο είναι τρυφερό) και κρατάμε τις κορυφές.

Το κόβουμε στα τρία.

Βράζουμε τα κομμάτια του κοτσανιού σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά. Τα βγάζουμε με στραγγιστή κουτάλα και τα βάζουμε σε παγωμένο νερό με παγάκια μέσα.

Στο ίδιο νερό που βράσαμε τα κοτσάνια, βράζουμε για 2 λεπτά τις κορυφές.

Τις βγάζουμε με στραγγιστή κουτάλα και τις βάζουμε σε παγωμένο νερό με παγάκια μέσα. Τρίβουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες (δεν τις καθαρίζουμε) και τις βράζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν γύρω στα 8 –10 λεπτά.

Πλένουμε και καθαρίζουμε το αγγούρι ριγωτά.

Βγάζουμε λεπτές λωρίδες με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες.Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ, χτυπώντας το ξύδι από ρύζι, το σησαμέλαιο ή το λάδι argan και το αλάτι.

Μοιράζουμε τα σπαράγγια και τις πατατούλες σε ατομικά μπολ.

Βάζουμε από πάνω τις λωρίδες του αγγουριού.

Περιχύνουμε το σύνολο με τη βινεγκρέτ.

Στολίζουμε με το μπρικ και μια γερή κουταλιά σμετάνα στο πλάι και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.