banner
banner
banner

Σαλάτα με μαρούλι, μυρώνια, καρότα και ανθόνερο

Συνταγή

Σαλάτα με μαρούλι, μυρώνια, καρότα και ανθόνερο
Υλικά (για 6 μερίδες)

700 γρ. καρότα
1 μέτριο πορτοκάλι, καλά καθαρισμένο από τις μεμβράνες και τους σπόρους, κομμένο σε κύβους 1/2 εκ.
3 φούχτες μαρούλια ψιλοκομμένα
1 φούχτα μυρώνια ψιλοκομμένα
Από 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο και φρέσκο μαϊντανό

Σάλτσα
3 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού ανθόνερο
3 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Αλάτι, λευκό πιπέρι

Χρόνος παρασκευής 20΄

banner
Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τα καρότα, τα ξύνετε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και τα περιχύνετε με χυμό λεμονιού. Σε ένα σέικερ, χτυπάτε καλά 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το ανθόνερο και το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Ρίχνετε αλάτι (λίγο) και πιπέρι. Ανακατεύετε τα καρότα με τη σάλτσα και τα αφήνετε να μείνουν μισή ώρα πριν τα σερβίρετε.

Πλένετε και στεγνώνετε καλά το μαρούλι και τα μυρώνια. Τα αρτύζετε με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύετε με το πορτοκάλι.

Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και ανακατεύετε ελαφρά. Γαρνίρετε με το κόλιαντρο και το μαϊντανό.



Ενέργεια/μερίδα: 129,59 kcal

Πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και διαιτητικές ίνες. Πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και C, καλίου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.



Διατροφική αξιολόγηση συνταγών από τη Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος