Υλικά
700 γρ. καρότα Υλικά (για 6 μερίδες)
1 μέτριο πορτοκάλι, καλά καθαρισμένο από τις μεμβράνες και τους σπόρους, κομμένο σε κύβους 1/2 εκ.
3 φούχτες μαρούλια ψιλοκομμένα
1 φούχτα μυρώνια ψιλοκομμένα
Από 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο και φρέσκο μαϊντανό
Σάλτσα
3 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού ανθόνερο
3 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Αλάτι, λευκό πιπέρι
Χρόνος παρασκευής 20΄
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τα καρότα, τα ξύνετε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη και τα περιχύνετε με χυμό λεμονιού.
Σε ένα σέικερ, χτυπάτε καλά 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το ανθόνερο και το χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού.
Ρίχνετε αλάτι (λίγο) και πιπέρι.
Ανακατεύετε τα καρότα με τη σάλτσα και τα αφήνετε να μείνουν μισή ώρα πριν τα σερβίρετε.
Πλένετε και στεγνώνετε καλά το μαρούλι και τα μυρώνια.
Τα αρτύζετε με 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι.
Ανακατεύετε με το πορτοκάλι.
Ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και ανακατεύετε ελαφρά.
Γαρνίρετε με το κόλιαντρο και το μαϊντανό.
Ενέργεια/μερίδα: 129,59 kcal
Πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και διαιτητικές ίνες.
Πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και C, καλίου και μονοακόρεστων λιπαρών οξέων.
Διατροφική αξιολόγηση συνταγών από τη Μελίνα Σ.
Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.