banner
banner

Σαλάτα με μανιτάρια, ρόκα και κουκουνάρι

Συνταγή

Σαλάτα με μανιτάρια, ρόκα και κουκουνάρι
Υλικά

500 γρ. μέτρια λευκά μανιτάρια σε λεπτές φέτες
¾ φλ. κουκουνάρι
500 γρ. ρόκα
Για τη σάλτσα
½ φλ. ελαιόλαδο απαλό
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/2 κ.σ. σκόρδο λιωμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. ανθόμελο
1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
2 κ.σ. σπόρους ροδιού για γαρνιτούρα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί (ή τα πλένουμε πολύ γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνουμε), κόβουμε την άκρη του ποδιού τους και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Φτιάχνουμε τη σάλτσα χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε σέικερ. Απλώνουμε τα μανιτάρια σε βαθουλή πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Αφήνουμε να μαριναρισθούν για 30 λεπτά τουλάχιστον. Εν τω μεταξύ, καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα, την κόβουμε με το χέρι σε κομμάτια και τη βάζουμε σε σαλατιέρα. Την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε κρατάμε 2-3 κουταλιές από τα μανιτάρια και μια κουταλιά από τα κουκουνάρια στην άκρη και μεταφέρουμε τα υπόλοιπα επάνω στη ρόκα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε επάνω τα μανιτάρια και τα κουκουνάρια που κρατήσαμε. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με τους σπόρους του ροδιού.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος