Υλικά
200 γρ. βρασμένα φασόλια (και από κονσέρβα)Υλικά
10 πομοντόρια
200 γρ. κριθαράκι χοντρό
½ κ. φρέσκο σπανάκι
5 σκελίδες σκόρδο
Από 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, βασιλικό, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ μπούκοβο
Εκτέλεση
Βράζουμε το κριθαράκι, το στραγγίζουμε, τ' ανακατεύουμε με 2 -3 κ.σ ελαιόλαδο και 1 κ.σ χυμό λεμονιού και το αφήνουμε στην άκρη.
Στραγγίζουμε τα φασόλια από το υγρό τους, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και τα χορταρικά.
Κόβουμε το σπανάκι με το χέρι σε χοντρά κομμάτια.
Ψιλοκόβουμε το βασιλικό, τον άνηθο, το μαϊντανό και το πράσινο κρεμμυδάκι.
Κόβουμε φετούλες μεγαλούτσικες τα σκόρδα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα πομοντόρια.
Τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
Βάζουμε σε ταψί τα πομοντόρια και σκορπίζουμε επάνω τις φέτες του σκόρδου.
Ραντίζουμε με ελάχιστον ελαιόλαδο από το 1 φλιτζάνι των υλικών, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε γενναία.
Ψήνουμε για 15 λεπτά ίσα –ίσα να μαλακώσουν.
Βγάζουμε από το φούρνο, μεταφέρουμε σε μπολ και ανακατεύουμε προσεκτικά με το ελαιόλαδο και τα φρέσκα αρωματικά. Σε μια βαθουλή πιατέλα, ενώνουμε το κριθαράκι, τα φασόλια, το σπανάκι και τα ψητά ντοματίνια με τα αρωματικά.
Ξαναδοκιμάζουμε το αλάτι και διορθώνουμε αναλόγως.
Ταιριάζει πολύ ωραία με φέτα αρτυμένη με ελαιόλαδο και ρίγανη.
Α.Τ.