banner
banner
banner

Σαλάτα με κουνουπίδι, σάλτσα γιαουρτιού με κύμινο και μπρικ

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Υλικά
Υλικά

1 κουνουπίδι γύρω στο 1 κ.
Για τη σάλτσα
1 ½  φλ. γιαούρτι
1 κ.σ. λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1 γερή πρέζα κύμινο τριμμένο
Για τη γαρνιτούρα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι το πράσινο μέρος
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
50 γρ. μπρικ

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια. Το βράζουμε σε αλατισμένο νερό ίσα να το σκεπάζει μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μείνει τραγανό και το στραγγίζουμε πολύ καλά.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στη μουλινέτα ή τα χτυπάμε πολύ καλά με τον αβγοδάρτη εκτός από το ξύσμα λεμονιού, το μπρικ και το κρεμμυδάκι. Βάζουμε το κουνουπίδι σε σαλατιέρα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το μπρικ, το ξύσμα λεμονιού και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.


Α.Τ.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος