Follow us

Σαλάτα με κολοκύθα, σουσάμι και σπανάκι

Σαλάτα με κολοκύθα, σουσάμι και σπανάκι

Υλικά

υλικά

600 γρ. κίτρινη κολοκύθα

200 γρ. φρέσκο σπανάκι, τρυφερό ή baby

4 κ.σ. σουσάμι, αλαφρά καβουρδισμένο

5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους 2Χ2 περίπου.

Βάζουμε τα κομμάτια σε σαλατιέρα και ρίχνουμε 2 κ.σ μέλι, 3 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σταθεί 5'.

Απλώνουμε σε ταψάκι χαρτί ψησίματος, βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και τα ψήνουμε στο φούρνο 25', γυρίζοντας τα ενδιαμέσως.

Τα πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι και ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5'.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα, 1 κ.σ μέλι, το λεμόνι, 2 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι, το κόβουμε αν χρειάζεται σε μικρότερα κομμάτια.

Το απλώνουμε σε σαλατιέρα και το ανακατεύουμε καλά με 2 κ.σ από τη σάλτσα.

Βάζουμε επάνω τα κομμάτια της κολοκύθας και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και σερβίρουμε.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.