Follow us

Σαλάτα με κινόα, αμύγδαλα και κολοκυθάκια

Σαλάτα με κινόα, αμύγδαλα και κολοκυθάκια

Σαλάτα με κινόα, αμύγδαλα και κολοκυθάκια

1 φούχτα αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα σε φετούλες
1 φλ. κινόα κόκκινη
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο
Το πράσινο μέρος από 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 κ.σ. ξερός δυόσμος
Ελαιόλαδο, χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές, οριζόντιες φέτες και μετά σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Τα βάζουμε σε ρηχό πλατύ σκεύος, τα πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι και τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες λεμόνι, λίγο ελαιόλαδο και τον ξερό δυόσμο. Πλένουμε σε άφθονο νερό την κινόα, την στραγγίζουμε και τη βράζουμε με 1 πρέζα αλάτι και 2 φλ. νερό μέχρι να μαλακώσει γύρω στα 18 λεπτά. Την στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Ενώνουμε όλα τα υλικά σε μπολ ρίχνουμε το δυόσμο και όσο ελαιόλαδο και λεμόνι θέλουμε. Ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.