Σαλάτα με κινόα, άγριο ρύζι και ρόδι

Συνταγή

Σαλάτα με κινόα, άγριο ρύζι και ρόδι
Υλικά

3/4 φλ. κινόα
1/2 φλ. άγριο ρύζι (μαύρο)
1/4 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλ. ριζόξυδο ή ξύδι από βατόμουρο ή από ρόδι
1 φλ. αμύγδαλα λευκά σε φιλέτα
3/4 φλ. σπόροι από ρόδι
2 κοτσάνια σέλερι ψιλοκομμένο
3/4 φλ. μετσοβόνε σε κύβους
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε την κινόα, τη στραγγίζουμε και τη βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Την στραγγίζουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε ξεχωριστά το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες και το στραγγίζουμε. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνουν σαν γαλάκτωμα. Προσθέτουμε το ρύζι, την κινόα, το ρόδι και το σέλερι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι 4 ώρες. Την ώρα που πρόκειται να σερβίρουμε, βγάζουμε από το ψυγείο και αφήνουμε μια ώρα να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Κρατάμε 2 κ.σ. αμύγδαλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και το τυρί στη σαλάτα. Ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τα αμύγδαλα που κρατήσαμε και τον άνηθο.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος