Follow us

Σαλάτα με καπνιστό χέλι και μήλα

Σαλάτα με καπνιστό χέλι και μήλα

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία καπνιστό χέλι

2 μήλα Granny Smith 

1 μεγάλη ρίζα φινόκιο ή δύο μικρές

300 γρ. ρόκα

Για το dressing μήλου

100 ml verjuice*

½ μήλο Granny Smith τριμμένο

το λευκό μέρος από ένα πράσινο κρεμμυδάκι τριμμένο

50  ml ελαιόλαδο με απαλή γεύση

2 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους

1 κ.σ. σόγια σος

1 κ.σ. ζάχαρη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το dressing:Βάζουμε σε κατσαρολάκι το κρεμμυδάκι με ένα δάχτυλο νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να απορροφηθεί όλο το νερό.

Βάζουμε το verjuice και το τριμμένο μήλο σε μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και καρυκεύουμε με τη σόγια σος, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.Φτιάχνουμε τη σαλάτα: Βγάζουμε το χέλι από τη συσκευασία του και το κόβουμε σε διαγώνιες λωρίδες.

Πλένουμε το φινόκιο, βγάζουμε τα σκληρά φύλλα και τον κεντρικό σκληρό πυρήνα, κρατάμε τις κορφές και τις ψιλοκόβουμε.

Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες και ραντίζουμε με λεμόνι να μην μαυρίσει.

Καθαρίζουμε και ξεσποριάζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τα ραντίζουμε με λεμόνι να μην μαυρίσουν.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τη ρόκα.

Την κόβουμε σε κομμάτια με το χέρι.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε σαλατιέρα και ανακατεύουμε.

Αραδιάζουμε στην επιφάνεια το χέλι και περιχύνουμε με το dressing.

Στολίζουμε με τις κορφούλες του φινόκιο και σερβίρουμε αμέσως.

*Verjuce είναι ο χυμός από τα άγουρα σταφύλια και έχει πολύ λεπτή γεύση.

Αν δεν βρούμε, τον αντικαθιστούμε με ίση ποσότητα άγλυκου χυμού μήλου και μερικές σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού.

Α.Τ.

Βάζουμε το verjuice και το τριμμένο μήλο σε μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και καρυκεύουμε με τη σόγια σος, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.Φτιάχνουμε τη σαλάτα: Βγάζουμε το χέλι από τη συσκευασία του και το κόβουμε σε διαγώνιες λωρίδες. Πλένουμε το φινόκιο, βγάζουμε τα σκληρά φύλλα και τον κεντρικό σκληρό πυρήνα, κρατάμε τις κορφές και τις ψιλοκόβουμε. Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες και ραντίζουμε με λεμόνι να μην μαυρίσει. Καθαρίζουμε και ξεσποριάζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες και τα ραντίζουμε με λεμόνι να μην μαυρίσουν. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τη ρόκα. Την κόβουμε σε κομμάτια με το χέρι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε σαλατιέρα και ανακατεύουμε. Αραδιάζουμε στην επιφάνεια το χέλι και περιχύνουμε με το dressing. Στολίζουμε με τις κορφούλες του φινόκιο και σερβίρουμε αμέσως. Αν δεν βρούμε, τον αντικαθιστούμε με ίση ποσότητα άγλυκου χυμού μήλου και μερικές σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού. Α.Τ.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.