Follow us

Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και σάλτσα αντζούγιας


Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και σάλτσα αντζούγιας

Υλικά

υλικά για 6 άτομα

2 συσκευασίες καπνιστής πέστροφας

2-3 καρδιές μαρουλιών (ανάλογα με το μέγεθος, μόνο τα τρυφερά φύλλα)

1/2 αγγούρι σε φετάκια

4 φιλετάκια αντζούγιας από ελαιόλαδο

12 ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι

1 μικρό κρεμμύδι σε ροδέλες

1 κ.σ. κάπαρη

1 σκ. σκόρδο

λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

3 κ.σ. ξίδι

1/2 λεμόνι

7-8 λαδοπαξίμαδα Κυθήρων

πιπέρι φρεσκοτριμμένo

παρασκευή

Βάζουμε στο μούλτι τις αντζούγιες, την κάπαρη, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξύδι και χτυπάμε να γίνει μια κρεμώδης πηχτή σάλτσα.

Χωρίζουμε τα φιλέτα από τις πέστροφες και τα κόβουμε σε χοντρά διαγώνια κομμάτια που ραντίζουμε με το λεμόνι.

Πλένουμε τα φύλλα των μαρουλιών και τα κόβουμε σε λωρίδες των 2-2.5 εκ.

Περνάμε στιγμιαία από τη βρύση τα παξιμαδάκια και τα ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ξίδι.

Σε μια βαθιά σαλατιέρα βάζουμε τα παξιμαδάκια και από πάνω το μαρούλι, τις ελιές, το αγγούρι.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε φροντίζοντας να πάει παντού.

Τοποθετούμε επάνω τα κομμάτια της πέστροφας και γαρνίρουμε με τον βασιλικό ψαλιδισμένο και τις ροδέλες του κρεμμυδιού.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.