banner
banner
banner

Σαλάτα με φρέσκα σύκα, μοτσαρέλα και προσούτο

κεν κεν Τρίτη, 02 Αυγούστου 2022

Υλικά
Υλικά

¼ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
 3 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν με σιναπόσπορο
16 φρέσκα σύκα κομμένα στη μέση
250 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες και μετά σε μπαστουνάκια
150 γρ. λεπτές φέτες jamon Serrano ή προσούτο, κομμένες σε λωρίδες
2 φλ. ρόκα κομμένη σε μέτρια κομμάτια με το χέρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ: σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, μια πρέζα αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να μείνει 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε τα μπαστουνάκια της μοτσαρέλας και τις λωρίδες του jamon Serrano ή του προσούτο.
Μοιράζουμε τη ρόκα σε 4 μεγάλα ρηχά πιάτα και από πάνω μοιράζουμε το μείγμα μοτσαρέλας - jamon ή προσούτο. Τακτοποιούμε τα σύκα στην κορυφή της σαλάτας (8 μισά σύκα σε κάθε πιάτο) και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.


Α.Τ. 



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος