banner
banner

Σαλάτα με φρέσκα κολοκυθάκια “σπαγγέτι” και πέστο φουντουκιού

Συνταγή

Σαλάτα με φρέσκα κολοκυθάκια “σπαγγέτι”  και πέστο φουντουκιού
Υλικά

200 γρ. πολύ τρυφερά σφιχτά κολοκύθια
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1  κ.σ. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
Αλάτι
Για το πέστο φουντουκιού
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. φρέσκο βασιλικό
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
¾  φλ. φουντούκια
3/4 φλ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
 Αλάτι, πιπέρι
Για γαρνιτούρα: 1 πιπερίτσα τσίλι χωρίς μεμβράνες και σπόρους, ψιλοκομμένη, φρέσκα φύλλα βασιλικού.

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα κολοκύθια. Τα κόβουμε κατά μήκος σε 4 φέτες, τις βάζουμε τη μια επάνω στην άλλη και με πολύ κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Μεταφέρουμε τις λωρίδες σε σουρωτήρι, αλατίζουμε καλά και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε μια ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο, να στραγγίσουν καλά. Αλατίζουμε τα ντοματίνια και τα περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το πέστο: ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καμία λιπαρή ουσία και καβουρδίζουμε σε μέτρια φωτιά τα φουντούκια, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην αρπάξουν. Τα αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τον βασιλικό, την παρμεζάνα και τα φουντούκια. Σκεπάζουμε και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα χοντροκομμένο μείγμα. Ρίχνουμε σιγά –σιγά το ελαιόλαδο και το λεμόνι δουλεύοντας συνέχεια. Σταματάμε, αλατίζουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι αν χρειάζεται, ρίχνουμε πιπέρι. Μεταφέρουμε σε βαθιά πιατέλα τα κολοκυθάκια και περιχύνουμε με το πέστο. Δοκιμάζουμε το αλάτι. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και γαρνίρουμε με την πιπεριά τσίλι και τα φύλλα βασιλικού.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος