Υλικά
Υλικά
προετοιμασία: 15 λεπτά, άτομα: 4
1 πράσινη σαλάτα φριζέ
1 πράσινη σαλάτα ή μαρούλι
80 γραμμάρια βαλεριάνα
1 ρόδι, καθαρισμένο
24 φέτες καπνιστή πάπια
5 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο ξίδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένετε με άφθονο νερό τις σαλάτες και στη συνέχεια τις κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Καλό είναι να κόβετε τη σαλάτα με το χέρι, γιατί με αυτό τον τρόπο διατηρείται η γεύση των λαχανικών.
Μεταφέρετε τις σαλάτες σε ένα μεγάλο μπολ και βάζετε το ελαιόλαδο, μερικές σταγόνες ξίδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αφού έχετε ανακατέψει πολύ καλά, σερβίρετε τη σαλάτα σε ατομικά πιάτα και προσθέτετε από 6 κομμάτια πάπιας σε κάθε πιάτο, λίγο ρόδι και προαιρετικά μερικά κρουτόν.Aπό τη σειρά βιβλίων του Αλέξανδρου Παπανδρέου με εύκολες συνταγές με ζυμαρικά, τυριά, κοτόπουλο και σαλάτες