banner
banner
banner

Σαλάτα με ανοιξιάτικα λαχανικά και καρότα σαν τουρσιά

Τρίτη, 03 Μαΐου 2022

Υλικά
Υλικά

Για τα «τουρσιά»
250 ml ξίδι με άρωμα ροδιού ή φραγκοστάφυλου ή ένα καλό μηλόξιδο
3 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. αλάτι
500 γρ νεαρά καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
Για τη σαλάτα 
80 ml ελαιόλαδο
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κ. σ. ξίδι φρούτων
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
400 περίπου γρ φύλλα σαλάτας (ρόκα, σπανάκι, σγουρή, μιζούνα, παντζαρόφυλλα, πακ-τσόι, μαρούλι γαλλικό, λάπαθα)
3-4 κουταλιές μυριστικά (άνηθο, εστραγκόν, δυόσμο, κόλιανδρο), όχι πολύ ψιλοκομμένα

banner
Παρασκευή

Βράζουμε το ξίδι με τη ζάχαρη και το αλάτι και μόλις πάρει βράση και διαλυθεί η ζάχαρη, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τα καρότα και τα αφήνουμε να σταθούν στο υγρό αυτό για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε.
Χτυπάμε σε μια σαλατιέρα το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και το ξίδι, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ρίχνουμε τα φύλλα της σαλάτας καλά πλυμένα. Μόλις ανακατευτούν καλά προσθέτουμε τα καρότα και τα ανακατεύουμε κι αυτά στη σαλάτα. Τη σερβίρουμε αμέσως. 
σημ. Προσοχή, το λαδόξιδο αυτής της σαλάτας δεν θα πρέπει να είναι πολύ όξινο λόγω της παρουσίας των τουρσιών.

Θ.Τ.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος