banner
banner
banner

Σαλάτα με ανανά, φρέσκα φασολάκια και ντρέσινγκ γιαουρτιού

Συνταγή

Σαλάτα με ανανά, φρέσκα φασολάκια και ντρέσινγκ γιαουρτιού
Υλικά

1 φρέσκος ανανάς
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. φρέσκα φασολάκια
3 μέτρια καρότα
½ φλ. φιστίκια αράπικα ανάλατα ξεφλουδισμένα
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαφριά σάλτσα σόγιας
200 γρ. γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή μπούκοβο
Για τη γαρνιτούρα: ½ φλ. ολόκληρα φύλλα βασιλικού, 2 κ.σ. φιστίκια ολόκληρα ανάλατα

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον ανανά και τον τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα καρότα. Νεροβράζουμε τα φασολάκια ίσα –ίσα να γίνουν τρυφερά, τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο και μετά σε κομμάτια 1,5 εκ.. Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μεγάλο μπολ, αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι ή μπούκοβο . Φτιάχνουμε τη σάλτσα: βάζουμε στη μουλινέτα το γιαούρτι, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας κα το σκόρδο και δουλεύουμε για 1 λεπτό. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Σερβίρουμε γαρνίροντας με φύλλα βασιλικού και αράπικα φιστίκια ανάλατα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος