Σαλάτα με αγκινάρες τουρσί, παρμεζάνα και αυγοτάραχο

Συνταγή

Σαλάτα με αγκινάρες τουρσί, παρμεζάνα  και αυγοτάραχο
Υλικά

16 ιταλικά αγκιναράκια τουρσί

4 λεμόνια

160 γρ. τυρί παρμεζάνα

50 γρ. ελαιόλαδο

1 πράσινο μήλο

120 γρ. αυγοτάραχο

40 γρ. κάπαρη

30 γρ. χυμός λεμονιού

15 γρ. μυρώνια

20 γρ. φρέσκος κορίανδρος

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα αγκιναράκια σε φέτες και τις ανακατεύουμε με την παρμεζάνα και λίγο λαδολέμονο. Αφαιρούμε τη φλούδα από το μήλο, το κόβουμε σε φέτες και το ανακατεύουμε με τα μυρωδικά.

Στρώσιμο
Στη μέση του πιάτου τοποθετούμε τη σαλάτα με τις αγκινάρες. Από πάνω βάζουμε το μήλο και περιχύνουμε με λίγο λαδολέμονο και τριγύρω το αυγοτάραχο κομμένο σε φέτες. Πασπαλίζουμε με κάπαρη, μυρωδικά και λίγο λαδολέμονο.




Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος