banner
banner
banner

Σαλάτα με αβγοτάραχο, ξερά φρούτα και τσάι

Συνταγή

Σαλάτα με αβγοτάραχο, ξερά φρούτα και τσάι
Υλικά

150 γρ. αβγοτάραχο κομμένο σε πολύ λεπτά φετάκια
500 γρ. ξερά ανάμικτα φρούτα (βερίκοκα, χουρμάδες, αχλάδια, μήλα, δαμάσκηνα, ροδάκινα, σύκα)
3 κ.σ. μέλι με «πικρή» γεύση (από ρείκι ή καστανιά ή κουμαριά)
2 φακελάκια τσάι Earl Grey
100 γρ. κουκουνάρια σοταρισμένα
4 –5 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασοαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Φτιάχνουμε 2 φλ. τσάι με τα φακελάκια, διαλύουμε μέσα το μέλι και αφήνουμε το αφέψημα να κρυώσει. Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα φρούτα. Κόβουμε στα δύο τα σύκα και βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα (αν έχουν). Τα βάζουμε σε μπολ με το αφέψημα και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μουλιάσουν όλη τη νύχτα. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά σε σουρωτήρι. Τα μοιράζουμε σε ρηχά ατομικά μπολ. Τακτοποιούμε στην επιφάνεια τα φετάκια του αυγοτάραχου. Στολίζουμε με τα κουκουνάρια και το σχοινόπρασο.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος