banner
banner
banner

Σαλάτα καρπούζι με μπέικον και παρμεζάνα

Συνταγή

Σαλάτα καρπούζι με μπέικον και παρμεζάνα
Υλικά

800 γρ καθαρή ψίχα καρπουζιού, χωρίς τα σπόρια του
200 γρ μπέικον κομμένο σε λεπτές φετούλες
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
½ ματσάκι δυόσμο, όχι πολύ ψιλοκομμένο
πιπέρι χοντροτριμμένο από το μύλο

banner
Παρασκευή

Κόβουμε το καρπούζι σε κυβάκια, τις φέτες του μπέικον σε μικρά καρεδάκια των 3 εκ. και τις καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να στεγνώσουν καλά και να γίνουν τραγανές. Τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν τα λίπη τους. Μοιράζουμε το καρπούζι στα πιάτα, το πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και το μπέικον, τρίβουμε από πάνω το πιπέρι και διακοσμούμε με το δυόσμο. 

Σημ. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στην ίδια σαλάτα και λίγη ρόκα.

 

Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος