Υλικά
Υλικά
800 γρ καθαρή ψίχα καρπουζιού, χωρίς τα σπόρια του
200 γρ μπέικον κομμένο σε λεπτές φετούλες
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
½ ματσάκι δυόσμο, όχι πολύ ψιλοκομμένο
πιπέρι χοντροτριμμένο από το μύλο
Παρασκευή
Κόβουμε το καρπούζι σε κυβάκια, τις φέτες του μπέικον σε μικρά καρεδάκια των 3 εκ.
και τις καβουρδίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να στεγνώσουν καλά και να γίνουν τραγανές.
Τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν τα λίπη τους.
Μοιράζουμε το καρπούζι στα πιάτα, το πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και το μπέικον, τρίβουμε από πάνω το πιπέρι και διακοσμούμε με το δυόσμο.
Σημ.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στην ίδια σαλάτα και λίγη ρόκα.
Θ.Τ.