ΥΛΙΚΑ (σερβίρει 2 άτομα σαν ορεκτικό)
1 κονσέρβα καλής ποιότητας καβούρι ( 150 γρ.)
½ φλυτζάνι μάνγκο κομμένο σε κύβους
1 αγγουράκι καθαρισμένο χωρίς σπόρους κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
Μισό αβοκάντο κομμένο σε κύβους
Χυμό ενός λεμονιού
1 κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού σισαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ροζ πιπέρι
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κολίανδρο ( ή μαϊντανό) για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Στραγγίζουμε το καβούρι και το θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας. Σε ένα μπολ βάζουμε το καβούρι και με το μάνγκο, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, το αβοκάντο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το σισαμέλαιο., το ροζ πιπέρι, 1 πρέζα χοντρό αλάτι, και φρέσκο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύτουμε, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο ούτως ώστε να κρυώσει και να "καθίσει η γεύση του". Πριν το σερβίρουμε, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με το γούστο μας αλάτι και πιπέρι . Προσθέτουμε από πάνω το ψιλοκομμένο κολίανδρο ή μαϊντανό.