banner
banner
banner

Σαλάτα Kαβουριού

Συνταγή

Σαλάτα Kαβουριού
ΥΛΙΚΑ (σερβίρει 2 άτομα σαν ορεκτικό)

1 κονσέρβα καλής ποιότητας καβούρι ( 150 γρ.)

½ φλυτζάνι μάνγκο κομμένο σε κύβους

1 αγγουράκι καθαρισμένο χωρίς σπόρους κομμένο σε κύβους

2 κουταλιές ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα

Μισό αβοκάντο κομμένο σε κύβους

Χυμό ενός λεμονιού

1 κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά του γλυκού σισαμέλαιο

1 κουταλιά της σούπας ροζ πιπέρι

Αλάτι και πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας κολίανδρο ( ή μαϊντανό) για το σερβίρισμα

banner
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Στραγγίζουμε το καβούρι και το θρυμματίζουμε με τα δάχτυλά μας. Σε ένα μπολ βάζουμε το καβούρι και με το μάνγκο, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, το αβοκάντο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το σισαμέλαιο., το ροζ πιπέρι, 1 πρέζα χοντρό αλάτι, και φρέσκο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύτουμε, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο ούτως ώστε να κρυώσει και να "καθίσει η γεύση του". Πριν το σερβίρουμε, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογα με το γούστο μας αλάτι και πιπέρι . Προσθέτουμε από πάνω το ψιλοκομμένο κολίανδρο ή μαϊντανό.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος