banner
banner

Σαλάτα Caesar με ζυμαρικά και κοτόπουλο

Συνταγή

Σαλάτα Caesar με ζυμαρικά και κοτόπουλο
υλικά για 6-8 άτομα

450 γρ. βίδες ή φαρφάλες
2 στήθη κοτόπουλου
300 γρ. τοματίνια τσέρυ ή βαλανίδια
4 φιλέτα αντζούγιας σε κομματάκια (προαιρετικά)
12 μαύρες ελιές χωρισμένες στη μέση
1 φλ.τσ. caesar dressing* έτοιμο ή σπιτικό
1/2 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη στο χοντρό τρίφτη
αλάτι, πιπέρι

banner

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και τους σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να ψηθούν και να αρχίσουν να ροδίζουν. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα ανακατεύουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση. Σε μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε τα σαλατικά, τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, τις ελιές και τις αντζούγιες με τα 3/4 του dressing. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο dressing και την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
*αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας caesar dressing θα χρησιμοποιήσετε 80 γρ. παρμεζάνα τριμμένη, 2 κ.σ. λευκό ξίδι, 1 σκ. σκόρδο λυωμένη, 120 γρ. μαγιονέζα, 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν, 1-2 φιλετάκια αντζούγιας και 30 ml ε.π. ελαιόλαδο. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και τη μαγιονέζα, μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε αργά το ελαιόλαδο χτυπώντας να ενσωματωθεί. Προσθέτετε στο μείγμα τη μαγιονέζα ανακατεύοντας με κουτάλι. Ρίχνετε αλατοπίπερο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος