banner
banner
banner

Σαλάτα από λωρίδες αγγουριού με ντρέσινγκ κάππαρης

Συνταγή

Σαλάτα από λωρίδες αγγουριού με ντρέσινγκ κάππαρης
υλικά

1 κανονικό αγγούρι (ή 2-3 μικρά), χωρίς πολλά σπόρια
1 κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι, το χυμό
2 κ.σ. ξύδι
μερικές ελιές Καλαμών
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε μακρόστενες, πολύ λεπτές λωρίδες με το ειδικό εργαλείο ξεφλουδίσματος ή τον κατάλληλο τρίφτη. Διαφορετικά, απλώς το κόβουμε σε λεπτά φετάκια (διαφέρει μόνο η εμφάνιση). Βάζουμε στο μούλτι ελαιόλαδο, λεμόνι, ξύδι, κάππαρη, 1κ.σ. μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να γίνει μιά παχύρευστη σάλτσα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι. Βάζουμε σ' ένα μπολ το αγγούρι και το περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε 30'-45' στο ψυγείο. Το σερβίρουμε σε σαλατιέρα ρηχή, περιχύνοντας με το ντρέσινγκ και γαρνίροντας με τις ελιές και τον υπόλοιπο μαϊντανό.

tips: μπορούμε να προσθέσουμε στο μούλτι και 1/2 σκ.σκόρδο, γιά πιό πικάντικο αποτέλεσμα. Η σαλάτα αυτή ταιριάζει πολύ και με φιλετάκια σαρδέλας ή αντζούγιας. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος