banner
banner

Σαλάτα από αντίβ, ραντίτσιο και σπανάκι, με σάλτσα από αχλάδι

Συνταγή

Σαλάτα από αντίβ, ραντίτσιο και σπανάκι, με σάλτσα από αχλάδι
Υλικά (για 8 μερίδες)

Σάλτσα αχλαδιού
1 κονσέρβα κομπόστας αχλαδιού του 1/2 κιλού
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1,5 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού χοντροτριμμένο πιπέρι

Σαλάτα
500 γρ. τσίκορι (αντίβ) κομμένα κατά μήκος σε πάχος 1 εκ.
1 ραντίτσιο χοντροκομμένο με το χέρι
400 γρ. φρέσκα φύλλα από σπανάκι
2 μέτρια αχλάδια ξεφλουδισμένα, χωρίς τους σπόρους, κομμένα σε φέτες πάχους 1/2 εκ.
1/2 φλιτζ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε φιλετάκια και καβουρδισμένα ελαφρά

Χρόνος παρασκευής 20΄

banner
Εκτέλεση

Φτιάχνετε τη σάλτσα: Στραγγίζετε τα αχλάδια και κρατάτε μια κουταλιά από το σιρόπι τους. Βάζετε στο μπλέντερ τα αχλάδια, την κουταλιά από το σιρόπι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι, και δουλεύετε το μηχάνημα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα τσίκορι, το ραντίτσιο, το σπανάκι, τα αχλάδια, και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά. Από πάνω ρίχνετε τα αμύγδαλα.

Διατροφική εκτίμηση
Ενέργεια/μερίδα: 165,3 kcal, Πλούσια πηγή βιταμίνης Α, C, φυλλικού οξέος, ασβεστίου και καλίου. Ισχυρά αντιοξειδωτική

Διατροφική αξιολόγηση συνταγών από τη Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος