Υλικά
Σάλτσα αχλαδιούΥλικά (για 8 μερίδες)
1 κονσέρβα κομπόστας αχλαδιού του 1/2 κιλού
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1,5 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού χοντροτριμμένο πιπέρι
Σαλάτα
500 γρ. τσίκορι (αντίβ) κομμένα κατά μήκος σε πάχος 1 εκ.
1 ραντίτσιο χοντροκομμένο με το χέρι
400 γρ. φρέσκα φύλλα από σπανάκι
2 μέτρια αχλάδια ξεφλουδισμένα, χωρίς τους σπόρους, κομμένα σε φέτες πάχους 1/2 εκ.
1/2 φλιτζ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα, κομμένα σε φιλετάκια και καβουρδισμένα ελαφρά
Χρόνος παρασκευής 20΄
Εκτέλεση
Φτιάχνετε τη σάλτσα: Στραγγίζετε τα αχλάδια και κρατάτε μια κουταλιά από το σιρόπι τους.
Βάζετε στο μπλέντερ τα αχλάδια, την κουταλιά από το σιρόπι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι, και δουλεύετε το μηχάνημα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζετε τα τσίκορι, το ραντίτσιο, το σπανάκι, τα αχλάδια, και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε καλά.
Από πάνω ρίχνετε τα αμύγδαλα.
Διατροφική εκτίμηση
Ενέργεια/μερίδα: 165,3 kcal, Πλούσια πηγή βιταμίνης Α, C, φυλλικού οξέος, ασβεστίου και καλίου.
Ισχυρά αντιοξειδωτική
Διατροφική αξιολόγηση συνταγών από τη Μελίνα Σ.
Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.
Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.