banner
banner
banner

Σαλάτα-αλοιφή με φασόλια και τρουφέλαιο

Συνταγή

Σαλάτα-αλοιφή με φασόλια και τρουφέλαιο
Υλικά

250 γρ. πολύ καλά βρασμένα και στραγγισμένα φασόλια γίγαντες ή ελέφαντες
1 καυτερή πιπερίτσα
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ή ψημένη
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
½ φλ. ελαιόλαδο απαλό
1 κ.γ. τρουφέλαιο από μαύρη τρούφα
1 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος
1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Στραγγίζουμε πολύ καλά την πιπεριά από το υγρό της. Βγάζουμε όσες φλούδες μπορούμε από τα φασόλια. Βάζουμε στο μπλέντερ τα φασόλια, την καυτερή πιπερίτσα, την πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο, το ξερό κρεμμύδι σε κομμάτια και το ελαιόλαδο. Δουλεύουμε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή. Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι, και προσθέτουμε το τρουφέλαιο. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε στο σκεύος σερβιρίσματος. Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και τον άνηθο.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος