banner
banner

Σαγανάκι χαλβά με σορμπέ φράπα από τον σεφ Βασίλη Καλλίδη

Συνταγή

Σαγανάκι χαλβά με σορμπέ φράπα από τον σεφ Βασίλη Καλλίδη
Υλικά (για 4 άτομα)

4 φέτες χαλβά

2 φύλλα κρούστας

Λίγο ελαιόλαδο

Χυμός από 6 φράπες

2 φλιτζ. ζάχαρη

4 ξινόμηλα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα

banner
Παρασκευή



Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το χυμό από τις φράπες με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε τα μήλα με λίγο νερό για 12-15 λεπτά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε το σιρόπι με τον πουρέ των μήλων και το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή. Διατηρούμε το σορμπέ στην κατάψυξη.



Κόβουμε το κάθε φύλλο στα δύο, λαδώνουμε και τυλίγουμε το χαλβά σε πακετάκια. Τηγανίζουμε σε ελάχιστο σπορέλαιο για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να γίνει το φύλλο τραγανό και σερβίρουμε με μία μπάλα σορμπέ από πάνω.

Οι μνήμες από την παιδική ηλικία δίνουν το έναυσμα για τη δημιουργία ενός πρόχειρου γλυκού, αυτή τη φορά. «Όπως συνήθιζε η αδερφή μου να ψήνει το χαλβά με πορτοκάλι στο αλουμινόχαρτο…»

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος