Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φέτες χαλβά
2 φύλλα κρούστας
Λίγο ελαιόλαδο
Χυμός από 6 φράπες
2 φλιτζ. ζάχαρη
4 ξινόμηλα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα
Παρασκευή
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το χυμό από τις φράπες με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Βράζουμε τα μήλα με λίγο νερό για 12-15 λεπτά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε το σιρόπι με τον πουρέ των μήλων και το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Διατηρούμε το σορμπέ στην κατάψυξη.
Κόβουμε το κάθε φύλλο στα δύο, λαδώνουμε και τυλίγουμε το χαλβά σε πακετάκια.
Τηγανίζουμε σε ελάχιστο σπορέλαιο για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να γίνει το φύλλο τραγανό και σερβίρουμε με μία μπάλα σορμπέ από πάνω.
Οι μνήμες από την παιδική ηλικία δίνουν το έναυσμα για τη δημιουργία ενός πρόχειρου γλυκού, αυτή τη φορά.
«Όπως συνήθιζε η αδερφή μου να ψήνει το χαλβά με πορτοκάλι στο αλουμινόχαρτο…»