Follow us

Σαγανάκι χαλβά με σορμπέ φράπα από τον σεφ Βασίλη Καλλίδη

Σαγανάκι χαλβά με σορμπέ φράπα από τον σεφ Βασίλη Καλλίδη

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φέτες χαλβά

2 φύλλα κρούστας

Λίγο ελαιόλαδο

Χυμός από 6 φράπες

2 φλιτζ. ζάχαρη

4 ξινόμηλα καθαρισμένα και κομμένα στα τέσσερα

Παρασκευή


Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το χυμό από τις φράπες με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Βράζουμε τα μήλα με λίγο νερό για 12-15 λεπτά και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Ανακατεύουμε το σιρόπι με τον πουρέ των μήλων και το βάζουμε σε παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Διατηρούμε το σορμπέ στην κατάψυξη.

Κόβουμε το κάθε φύλλο στα δύο, λαδώνουμε και τυλίγουμε το χαλβά σε πακετάκια.

Τηγανίζουμε σε ελάχιστο σπορέλαιο για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να γίνει το φύλλο τραγανό και σερβίρουμε με μία μπάλα σορμπέ από πάνω.

Οι μνήμες από την παιδική ηλικία δίνουν το έναυσμα για τη δημιουργία ενός πρόχειρου γλυκού, αυτή τη φορά.

«Όπως συνήθιζε η αδερφή μου να ψήνει το χαλβά με πορτοκάλι στο αλουμινόχαρτο…»

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.