banner
banner
banner

Ρυζοσαλάτα με κολοκυθάκι και μαγιονέζα

Συνταγή

Ρυζοσαλάτα με κολοκυθάκι και μαγιονέζα
Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι
2 μέτρια κολοκυθάκια
14 τοματίνια
2 αβγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη σάλτσα:
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
1/3 κ.γ. πάπρικα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού

banner
Παρασκευή

Βράζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε αμέσως. Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Το ανακατεύουμε με λίγο χυμό λεμονιού και το ξύσμα και αφήνουμε να κρυώσει. Κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για 30'. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σάλτσας και βάζουμε σε μπολάκι στο ψυγείο. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κυβάκια ή μπαστουνάκια και τα σωτάρουμε για 2'-3' με λίγο ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Φτιάχνουμε μια ομελέτα στεγνή με τα αβγά, αλάτι και πιπέρι και όταν κρυώσει την κόβουμε σε στενές λωρίδες. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση.΄Οταν κρυώσει τελείως το ρύζι, το ανακατεύουμε με τη σάλτσα μαγιονέζας και κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας μερικά τοματίνια για το γαρνίρισμα. Μπορούμε να φορμάρουμε τη σαλάτα σε ατομικά φορμάκια. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, πριν το σερβίρισμα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος