Follow us

Ρυζοσαλάτα με κολοκυθάκι και μαγιονέζα

Ρυζοσαλάτα με κολοκυθάκι και μαγιονέζα

Υλικά

Υλικά για 6 άτομα

500 γρ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι

2 μέτρια κολοκυθάκια

14 τοματίνια

2 αβγά

ξύσμα από 1 λεμόνι

1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.σ. μαϊντανό

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη σάλτσα:

2 κ.σ. μαγιονέζα

1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

1/3 κ.γ. πάπρικα

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Παρασκευή

Βράζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε αμέσως.

Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.

Το ανακατεύουμε με λίγο χυμό λεμονιού και το ξύσμα και αφήνουμε να κρυώσει.

Κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για 30'.

Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σάλτσας και βάζουμε σε μπολάκι στο ψυγείο.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κυβάκια ή μπαστουνάκια και τα σωτάρουμε για 2'-3' με λίγο ελαιόλαδο και τη ρίγανη.

Φτιάχνουμε μια ομελέτα στεγνή με τα αβγά, αλάτι και πιπέρι και όταν κρυώσει την κόβουμε σε στενές λωρίδες.

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση.΄Οταν κρυώσει τελείως το ρύζι, το ανακατεύουμε με τη σάλτσα μαγιονέζας και κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας μερικά τοματίνια για το γαρνίρισμα.

Μπορούμε να φορμάρουμε τη σαλάτα σε ατομικά φορμάκια.

Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, πριν το σερβίρισμα.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.