Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. ρύζι κίτρινο για πιλάφι
2 μέτρια κολοκυθάκια
14 τοματίνια
2 αβγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη σάλτσα:
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
1/3 κ.γ. πάπρικα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Παρασκευή
Βράζουμε το ρύζι και το ξεπλένουμε αμέσως.
Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.
Το ανακατεύουμε με λίγο χυμό λεμονιού και το ξύσμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για 30'.
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της σάλτσας και βάζουμε σε μπολάκι στο ψυγείο.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κυβάκια ή μπαστουνάκια και τα σωτάρουμε για 2'-3' με λίγο ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Φτιάχνουμε μια ομελέτα στεγνή με τα αβγά, αλάτι και πιπέρι και όταν κρυώσει την κόβουμε σε στενές λωρίδες.
Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση.΄Οταν κρυώσει τελείως το ρύζι, το ανακατεύουμε με τη σάλτσα μαγιονέζας και κατόπιν προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κρατώντας μερικά τοματίνια για το γαρνίρισμα.
Μπορούμε να φορμάρουμε τη σαλάτα σε ατομικά φορμάκια.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, πριν το σερβίρισμα.