Follow us

Ρυζοκροκέτες γεμιστές με κάσιους και αρωματικά βότανα

Ρυζοκροκέτες γεμιστές με κάσιους και αρωματικά βότανα

Υλικά

Υλικά

350 γρ. βρασμένο ρύζι

2 αβγά

200 γρ. ανάλατα κάσιους

1 φλ. διάφορα αρωματικά βότανα (άνηθο, μαϊντανό, δεντρολίβανο, μέντα, κλπ) ψιλοκομμένα

100 γρ. ξύδι λευκό

200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλοτύρι τριμμένο

200 γρ. γαλέτα

2 ασπράδια χτυπημένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Σωτάρουμε τα κάσιους σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνουν τραγανά.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αρωματικά βότανα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα 1 –2 λεπτά.

αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανακατεύουμε το ρύζι με το ξύδι, τα αβγά και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.

Ζυμώνουμε καλά, λαδώνουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε μπάλες στο μέγεθος αβγού.

Τα πατάμε με την παλάμη μας να γίνουν σαν πιτάκι.

Βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι από το μείγμα κάσιους-αρωματικά χόρτα, το ξανακλείνουμε και το γυρίζουμε κυκλικά μέσα στις παλάμες μας να κλείσουν οι ραφές και να πάρει σφαιρικό σχήμα.Περνάμε κάθε μπαλίτσα από τα χτυπημένα ασπράδια και μετά από τη γαλέτα.

Αραδιάζουμε τις ρυζοκροκέτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε 15 –20 λεπτά.

Α.Τ.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.