banner
banner
banner

Ρυζόγαλο Paysam (εστιατόριο Shalimar)

Συνταγή

Ρυζόγαλο Paysam (εστιατόριο Shalimar)
Υλικά (για 6 άτομα)

100 γρ. ρύζι basmati
4 κ.σ. ινδικό βούτυρο ghee
3 κούπες γάλα
1 κούπα γάλα καρύδας
1 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας σταφίδες
1/2 κούπας κάσιους
1/4 κούπας φιστίκια Αιγίνnς
1/4 κ.γλ. τριμμένο κάρδαμο
1 κούπα ανανάς

banner
Παρασκευή

Σε ένα τηγάνι καίμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να γίνει διάφανο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το γάλα καρύδας και μόλις ζεσταθούν προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι. Στο μεταξύ, καίμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα τηγάνι για 4 περίπου λεπτά και σοτάρουμε τις σταφίδες και τα κάσιους. Προσθέτουμε στο ρύζι, τις σταφίδες, τα κάσιους και το κάρδαμα. Σερβίρουμε το ρύζι, γαρνίροντας με τα φιστίκια και τον ανανά.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος