banner
banner

Ρυζόγαλο με σαντιγί και κόντιτα

Συνταγή

Ρυζόγαλο με σαντιγί και κόντιτα
Υλικά

1 φλ. ρύζι καρολίνα
1 ½ lt φρέσκο γάλα πλήρες
½ φλ. ζάχαρη
2 δόσεις βανιλίνης
4 αβγά
2 φλ.τσ. ψιλοκομμένα κόντιτα
1 φλ. τσ. σαντιγί

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε δύο φλιτζάνια νερό, μέχρι να το απορροφήσει και να μαλακώσει. Αν περισσεύει νερό το σουρώνουμε. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι το γάλα και  τη ζάχαρη, αφήνουμε ανακατεύοντας επί μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Χτυπάμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε με το ρύζι. Προσθέτουμε τα κόντιτα και ξανα –ανακατεύουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε και τη σαντιγί. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κάποια κόκκινη μαρμελάδα (φράουλα, κεράσι, βύσσινο) ή με λωρίδες από κόντιτα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος