banner
banner

Ρυζόγαλο με μπαχαρικά

Συνταγή

Ρυζόγαλο με μπαχαρικά
Υλικά

100 γρ. ρύζι
300 ml  νερό
1 πρέζα αλάτι
1 lt φρέσκο γάλα
150  γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1 κ.γ. γλυκάνισο κοπανισμένο
1 κ.γ καρδάμωμο κοπανισμένο
1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης κοπανισμένα

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αν δεν απορροφηθεί τελείως το νερό, το σουρώνουμε. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το γάλα και διαλύουμε μέσα το κορνφλάουρ. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε το κορνφλάουρ και βράζουμε άλλα 5 -6 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Μοιράζουμε σε μπολ και στολίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος