Follow us

Ρύζι, το παγκόσμιο

Ρύζι, το παγκόσμιο

Μερικά από τα τα πιο διάσημα πιάτα στον κόσμο έχουν για βάση τους το ρύζι: η παέγια, το ινδικό μπιριάνι, τα δικά μας γεμιστά, το γκουρμέ ριζότο. Σαν βασική τροφή για δισεκατομμύρια ανθρώπους έχει εμπνεύσει μια ατελείωτη σειρά από πιάτα, ενώ η ευκολία που μαγειρεύεται και συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα άλλα τρόφιμα το βάζει στις κουζίνες κάθε νοικοκυριού οποιασδήποτε χώρας.
Λευκό, καστανό (αγυάλιστο), κόκκινο ή μαύρο (το άγριο καναδέζικο ρύζι), το αρωματικό μπασμάτι ή το επίσης αρωματικό ρύζι Jasmin (γιασεμί), δίνει πιάτα που είτε δεν χρειάζονται τίποτα άλλο εκτός από λίγο αλάτι για να τα απολαύσουμε, μέχρι πιάτα πραγματικές υπερπαραγωγές, που παίρνουν ώρες να ετοιμασθούν -ας πούμε το ινδικό μπιριάνι, το περσικό ρύζι με τη χρυσαφένια κρούστα. Εδώ, προτείνουμε κάποια γνωστά πιάτα όπως η παέγια, αλλά και άλλα πιο απλά, που η νοστιμιά τους ίσως τα βάλει στην ατζέντα του καθημερινού τραπεζιού.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;