banner
banner
banner

Ρύζι με ρόδι και σαφράν

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2022

Yλικά για 4 άτομα
Yλικά για 4 άτομα

1 1/2 φλ.τσ. ρύζι μπασμάτι
3/4 φλ.τσ. σπόροι ροδιού
1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 σκ. σκόρδου λυωμένη
2 1/2 φλ.τσ. ζωμό κοτόπουλου
9-10 κλωστές σαφράν
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ.γ. ανθό αλατιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Παρασκευή

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και όταν κάψουν προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει και ν' αρχίσει ελαφρά να μυρίζει. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ζωμό βάζοντας μέσα το σαφράν. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και ανακατεύουμε καλά, για 2'. Ρίχνουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μισοσκεπασμένο μέχρι να πιει τα υγρά (περίπου 16'). Αν ο ζωμός δεν είναι ήδη αλμυρός, προσθέτουμε λίγο αλάτι. Βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφρατεύουμε το ρύζι με το πιρούνι. Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανθό αλατιού (αφού δοκιμάσουμε την αλμύρα του ρυζιού), τους σπόρους του ροδιού, ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε πασπαλισμένο με τον μαϊντανό.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος