Υλικά
Υλικά
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
250 γρ ρύζι basmati
2 κγ κάρι
3 κούπες ζωμό λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
300 γρ φακές
2-3 κσ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φακές για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να λυώσουν.
Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι και το ρύζι και μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε το κάρυ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό και τα φύλλα δάφνης και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να ξεκινήσει το μείγμα να βράζει.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να έχουν απορροφηθεί τα υγρά από το τηγάνι.
Προσθέτουμε τις φακές και μαγειρεύουμε για ακόμη 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι.
Σερβίρεται ζεστό.