ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY

Ροζ κυδώνια με μασκαρπόνε και σάλτσα από μερλό

Στον Τύπο,στο σινεμά, στη νυχτερινή ζωή και ιδίως στο πιάτο μας, το μπαχαρένιο άγγιγμα της τούρκικης κουλτούρας δημιουργεί μια τσοκ γκιουζέλ διάθεση, επιθυμία για πειραματισμούς και βαθύτερη γνώση των απολαύσεων που μπορεί να μας προσφέρει η γείτων. Πέρα από τα ρεστοράν που ήδη είναι δημοφιλή στην Αθήνα, ένας Τούρκος σεφ, ο Τόλγκα Αταλάι, ανερχόμενο αστέρι της τούρκικης γαστρονομίας, ανακινεί την ελληνοτουρκική γαστρονομική φιλία ετοιμάζοντας ένα διπλό «χτύπημα» με νέα εστιατόρια σε Ελλάδα και Τ

Ροζ κυδώνια με μασκαρπόνε και σάλτσα από μερλό

Υλικά

Υλικά

4 ροζ κυδώνια

3 ολόκληρα γαρίφαλα

1 ποτήρι νερού ζάχαρη

1/2 λεμόνι

8 κ.σ. τυρί μασκαρπόνε

1/2 μπουκάλι κρασί Μερλό

1 ξυλαράκι κανέλα

30 φύλλα φρέσκια μέντα

Παρασκευή

Κόψτε τα κυδώνια κάθετα στη μέση, βγάλτε τους τα κουκούτσια και αφήστε τα για δύο ώρες σε ανοιχτό πιάτο, ώστε να οξειδωθούν και να αλλάξουν χρώμα, από κίτρινο σε ροζ.

Βράστε σε σκέτο νερό για 10 λεπτά,μετά τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο ψησίματος και ψήστε τα στους 220° C για 5 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το κόκκινο κρασί, τα ξυλαράκια της κανέλας, το γαρίφαλο και τη ζάχαρη και βράστε τα εωσότου γίνουν ένα ελαφρύ σιρόπι, σαν μέλι.

Ανοίξτε το φούρνο, περιχύστε τα κυδώνια με το σιρόπι και αφήστε να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά.

Βγάλτε τα κυδώνια από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.

Αφαιρέστε το κέντρο τους όπου βρίσκονται οι σπόροι.

Γεμίστε με το μασκαρπόνε, το οποίο έχετε χτυπήσει ελαφρώς.

Ρίξτε λίγο σιρόπι γύρω γύρω στο πιάτο, στη μέση το κυδώνι και μερικά φυλλαράκια μέντας πάνω στο μασκαρπόνε.

Το επιδόρπιο αυτό μπορεί να σερβιριστεί και κρύο.

Ροζ κυδώνια με μασκαρπόνε και σάλτσα από μερλό: Εκτός από τα γλυκά με ζύμη, τα γλυκά με φρούτα και λαχανικά έχουν επίσης τη θέση τους στην τούρκικη γαστρονομία.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη γλυκών φτιαγμένα ακόμα και με μελιτζάνα ή κολοκύθα.

Το κυδώνι σε σιρόπι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά της Τουρκίας και τρώγεται με καϊμάκι.

Προσοχή, το καϊμάκι στα τούρκικα δεν είναι το παγωτό με γεύση μαστίχα.

είναι ένα είδος κρέμας γάλακτος, και συγκεκριμένα τα λιπαρά του γάλακτος από βουβάλι, που τα παίρνουμε χτυπώντας το γάλα για ώρες, εωσότου αυτά βγουν στην επιφάνεια.

Επίσης...

Τα φρέσκα τυριά της άνοιξης

Διαβάζοντας στον τίτλο φρέσκα τυριά της άνοιξης θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως χρησιμοποιήσαμε τη λέξη «φρέσκα» για να επιτείνουμε την αίσθηση της άνοιξης.

Πανεύκολη Τυρόπιτα µε Φρέσκα Κρεµµυδάκια και Άνηθο

Η συνταγή για μία πανεύκολη τυρόπιτα µε φρέσκα κρεµµυδάκια και άνηθο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Σουφλέ με Πράσο, Κατσικίσιο Τυρί και Καρύδι

Ένα από τα πιο αγαπημένα σουφλέ, που συνδυάζει τη γλύκα του πράσου με το τραγανό της σφολιάτας αλλά και το πικάντικο των τυριών.

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.