Follow us

Ρόστι πατάτας με σολομό gravlax

Ρόστι πατάτας με σολομό gravlax

Υλικά

Υλικά

1 φλ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο (στη χοντρή πλευρά του τρίφτη)

500 γρ. πατάτες τριμμένες (στη χοντρή πλευρά του τρίφτη)

1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο  άνηθο, καθώς και κλαδάκια για γαρνίρισμα

1 γερή πρέζα αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 ασπράδι αβγού

150 γρ. σολομό  gravlax

½ -1 φλ. ξινή ρώσικη κρέμα (σμετάνα) ή sour cream

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.

Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τοποθετούμε επάνω ένα βάρος γύρω στο 1 -1 ½ κιλό (σακούλες με όσπρια, κονσέρβες, κλπ).

Αφήνουμε μια ώρα να στραγγίζουν, μεταφέρουμε σε μπολ και ανακατεύουμε καλά με τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το ασπράδι.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα κουταλιές (της σούπας) από το μείγμα.

Πιέζουμε γρήγορα κάθε κουταλιά του μείγματος με την πίσω μεριά του κουταλιού να πλατύνουν και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 -7 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τα ρόστι απλώνοντας επάνω λίγη σμετάνα και γαρνίρουμε με 1 -2 φετούλες σολομό gravlax και ένα κλωναράκι άνηθο.

σημ.

το ίδιο πιάτο γίνεται και με καπνιστό σολομό

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.