Ρώσικη σαλάτα (του Αλέξανδρου Γιώτη)

Συνταγή

Ρώσικη σαλάτα (του Αλέξανδρου Γιώτη)
Υλικά

100 γρ. καρότα
100 γρ. γογγύλια
100 γρ. αρακά
100 γρ. φασολάκια
100 γρ. φασόλια (μικρά λευκά και μουλιασμένα αποβραδίς)
100 γρ. κουνουπίδι
100 γρ. μανιτάρια λευκά (κουμπιά) σε φετάκια κατά μήκος
100 γρ. άπαχο ζαμπόν κομμένο σε μπαστουνάκια
100 γρ. χοντρό αγγουράκι τουρσί σε μπαστουνάκια
50 γρ. κάππαρη
αλατοπίπερο
100 ml ελαιόλαδο
5 ml ξίδι
100 ml μαγιονέζα

Παρασκευή

Κόβουμε ξεχωριστά τα καρότα και τα γογγύλια σε μικρά μπαστουνάκια. Κόβουμε τα φασολάκια σε μικρά κομμάτια. Τα λαχανικά αυτά τα βράζουμε ξεχωριστά σε αλατισμένο νερό. Το ίδιο κάνουμε με τον αρακά, τα φασόλια και το κουνουπίδι. Αφού βράσουν όλα, τα κρυώνουμε και τα σουρώνουμε καλά (όλα ξεχωριστά). Σε κάθε λαχανικό προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και ξίδι. Τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν. Στο κουνουπίδι βάζουμε λίγη μαγιονέζα. Σε σαλατιέρα, ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά απαλά με τη μαγιονέζα, το τουρσί, το ζαμπόν, τα φρέσκα μανιτάρια και την κάππαρη.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Αλέξανδρου Γιώτη "Πύρρος ο δρόμων μάγειρος" των εκδόσεων Τόπος.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος