banner
banner
banner

Ρολό με ρεβίθια

Συνταγή

Ρολό με ρεβίθια
Υλικά

300 γρ. βρασμένα ρεβίθια
1 μεγάλο ξερό  κρεμμύδι ή 2 μέτρια
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες
3 αβγά
12 φρυγανιές
1 ½ κ.σ. κύμινο τριμμένο
1 κ.σ. ξερό δυόσμο
1 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένο
½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το άλειμμα του ρολού
1 κ.σ. πελτές
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. κρύο νερό

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και ξεσποριάζουμε σχολαστικά τις ντομάτες αφαιρώντας όλα τα υγρά τους. Τις κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι. Τρίβουμε τις φρυγανιές στη μουλινέτα. Ανακατεύουμε σε λεκάνη τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα αβγά χτυπημένα. Περνάμε λίγα –λίγα τα ρεβίθια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά από τη μουλινέτα. Τα ενώνουμε με τα μπαχαρικά, τις φρυγανιές, το μαϊντανό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Σχηματίζουμε με το μείγμα των ρεβιθιών ένα μακρόστενο ρολό επάνω σε λαδόκολλα. Μεταφέρουμε το ρολό μαζί με τη λαδόκολλα σε ταψί. Διαλύουμε τον πελτέ στο νερό και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Αλείφουμε με πινέλο την επιφάνεια του ρολού. Ψήνουμε για μια ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά και κόβουμε σε φέτες. Ταιριάζει με πουρές πατάτας ή με πουρέ σελινόριζας ή με πουρέ καρότου.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος